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Dom Pérignon : Rosé Vintage 2003

Champagne - Rosé - 12.5° Dom Pérignon Dom Pérignon 2003 3036/03
  • Parker : 94
  • J. Robinson : 17,5
Der Dom Pérignon Rosé 2003 revidiert und modernisiert den Code des klassischen Champagner. Er zeigt sich strahlend, komplex und körperreich. In der Nase dominieren rote Früchte neben Aromen von Feige, Guave, Vanille und Veilchen. Am Gaumen präsentiert sich dieser Champagner mit einem schönen Volumen, und einer seidigen Textur. Präzise und mineralisch im Abgang ist dieser Jahrgangs-Rosé-Champagner von Dom Pérignon einzigartig und kostbar. Der typische Stil von Dom Pérignon ist wie immer an der natürlichen Frische, seiner aromatischen Vielfalt und definierten Struktur wiederzuerkennen.

Wine Advocate-Parker :
What's more, the price-quality rapport here is excellent by any Champagne standards, and puts that of many a prestige cuvee to shame. Moet's 2003 Brut Rose Dom Perignon exhibits both richness and robustness reflecting its torrid vintage, yet manages to stint neither on primary juiciness nor transparency to nuance, nor does it come off as at all heavy. Lightly cooked ripe strawberry and fig infused with rose hip, licorice, Ceylon tea, heliotrope and leather inform a delightfully forward nose and lush, effusively fruity palate. A tart and seedy edge to the strawberry serves for invigoration, and lobster shell reduction serves for mouthwatering salinity and somehow downright sweet animal savor. There is a hint of tannin, but it is fine-grained and suggestive of structural support. A long, seductively rich finish manages to harbor not just the immediately aforementioned virtues, but also a sense of transparency to floral and tea-like nuances and to virtually shimmering stoniness. This alluring and distinctive beauty should be worth following for at least the next half dozen years.
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Der Dom Pérignon Rosé 2003 revidiert und modernisiert den Code des klassischen Champagner. Er zeigt sich strahlend, komplex und körperreich. In der Nase dominieren rote Früchte neben Aromen von Feige, Guave, Vanille und Veilchen. Am Gaumen präsentiert sich dieser Champagner mit einem schönen Volumen, und einer seidigen Textur. Präzise und mineralisch im Abgang ist dieser Jahrgangs-Rosé-Champagner von Dom Pérignon einzigartig und kostbar. Der typische Stil von Dom Pérignon ist wie immer an der natürlichen Frische, seiner aromatischen Vielfalt und definierten Struktur wiederzuerkennen.

Wine Advocate-Parker :
What's more, the price-quality rapport here is excellent by any Champagne standards, and puts that of many a prestige cuvee to shame. Moet's 2003 Brut Rose Dom Perignon exhibits both richness and robustness reflecting its torrid vintage, yet manages to stint neither on primary juiciness nor transparency to nuance, nor does it come off as at all heavy. Lightly cooked ripe strawberry and fig infused with rose hip, licorice, Ceylon tea, heliotrope and leather inform a delightfully forward nose and lush, effusively fruity palate. A tart and seedy edge to the strawberry serves for invigoration, and lobster shell reduction serves for mouthwatering salinity and somehow downright sweet animal savor. There is a hint of tannin, but it is fine-grained and suggestive of structural support. A long, seductively rich finish manages to harbor not just the immediately aforementioned virtues, but also a sense of transparency to floral and tea-like nuances and to virtually shimmering stoniness. This alluring and distinctive beauty should be worth following for at least the next half dozen years.
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