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Château Troplong Mondot 1996

Bordeaux - Saint-Emilion - Rot - 13° Château Troplong Mondot Château Troplong Mondot 1996 1218/96
  • Parker : 87

Saint-Emilion Jahrgang 1996 fruchtig und edel

Der Troplong Mondot 1996 aus dem Hause Château Troplong Mondot stammt von der Appellation Saint-Emilion. Dieser Wein vereint Stärke, Frische und aromatische Noblesse. Die Nase ist komplex und vermischt florale und fruchtige mit leicht holzigen und würzigen Aromen. Im Mund ausgewogen, mit präsenten und gut strukturierten Tanninen, die diesen Wein zu einem schönen Lagerwein machen. 



Wine Advocate-Parker :
Now reaching 20 years old, the 1996 Troplong-Mondot has a rather staid bouquet that is missing a sense of animation and terroir expression. It kind of just sits there. The palate is medium-bodied with chewy tannin, a touch of chocolate and candied orange peel, nicely weighted in the mouth with a little more freshness on the finish than exhibited by the nose. This was not a great Saint Emilion vintage and this Troplong-Mondot cannot transcend that, but it gives modest drinking pleasure. Tasted July 2016.
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Saint-Emilion Jahrgang 1996 fruchtig und edel

Der Troplong Mondot 1996 aus dem Hause Château Troplong Mondot stammt von der Appellation Saint-Emilion. Dieser Wein vereint Stärke, Frische und aromatische Noblesse. Die Nase ist komplex und vermischt florale und fruchtige mit leicht holzigen und würzigen Aromen. Im Mund ausgewogen, mit präsenten und gut strukturierten Tanninen, die diesen Wein zu einem schönen Lagerwein machen. 



Wine Advocate-Parker :
Now reaching 20 years old, the 1996 Troplong-Mondot has a rather staid bouquet that is missing a sense of animation and terroir expression. It kind of just sits there. The palate is medium-bodied with chewy tannin, a touch of chocolate and candied orange peel, nicely weighted in the mouth with a little more freshness on the finish than exhibited by the nose. This was not a great Saint Emilion vintage and this Troplong-Mondot cannot transcend that, but it gives modest drinking pleasure. Tasted July 2016.
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