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Clos Fourtet 2010

Bordeaux - Saint-Emilion - Rot - 14.5° Clos Fourtet Clos Fourtet 2010 1116/10
  • Parker : 98
  • R. Gabriel : 18

Saint-Emilion Premier Grand cru classé B Jahrgang 2010 aus Bordeaux

Der Clos Fourtet 2010 ist ein Assemblage und setzt sich zusammen aus 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon und 3 % Cabernet Franc. Er vereint Frische und Stärke sowohl in der Nase als auch im Mund. Die Aromen erinnern an dunkle Früchte, Lakritze und exotische Früchte. Im Mund ist dieser Wein charmant und rund, mit reifen und straffen Tanninen. Im Abgang ist dieser Saint-Emilion gerade und sehr lang und dabei schön frisch.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
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Saint-Emilion Premier Grand cru classé B Jahrgang 2010 aus Bordeaux

Der Clos Fourtet 2010 ist ein Assemblage und setzt sich zusammen aus 87 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon und 3 % Cabernet Franc. Er vereint Frische und Stärke sowohl in der Nase als auch im Mund. Die Aromen erinnern an dunkle Früchte, Lakritze und exotische Früchte. Im Mund ist dieser Wein charmant und rund, mit reifen und straffen Tanninen. Im Abgang ist dieser Saint-Emilion gerade und sehr lang und dabei schön frisch.

Wine Advocate-Parker :
The wine has an opaque blue/black color and abundant notes of forest floor, spring flowers, black raspberry and blueberry liqueur in the aromatics along with hints of espresso and white chocolate. The wine is dense, full, rich, unctuously textured and very full-bodied, with its extravagant glycerin, fruit and extract covering the wine's somewhat tannic structure. This is a bigger, more restrained and structured wine than the outrageously flamboyant and prodigious 2009. Give it 5-8 years of cellaring and drink it over the following 30-40 years.
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