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Clos Fourtet 2009

Bordeaux - Saint-Emilion - Rot - 14.5° Clos Fourtet Clos Fourtet 2009 1116/09
  • Parker : 100
  • R. Gabriel : 18

Saint-Emilion Premier Grand cru classé B Jahrgang 2009 aus Bordeaux

Der Clos Fourtet 2009 stammt von der Appellation Saint-Emilion. Seine Farbe ist von einem intensiven, dunklen Purpurrot. In der Nase ist dieser Premier cru classé aus Saint-Emilion weich mit Noten solch reifer Früchte wie Cassis und Brombeere. Der Mund ist voll, komplex und voll geschlossener Tannine.

Wine Advocate-Parker :
After tasting it three times from bottle, I am convinced this prodigious wine is one of the greatest young Bordeaux I have ever tasted. Inky blue/purple with notes of camphor, forest floor, blackberry, cassis, sweet cherries, licorice, the wine has stunning aromatics, unctuous texture and an almost inky concentration, but without any hard edges. With considerable tannin and just enough acidity to provide definition, this wine transcends even its premier grand cru classe terroir. It is certainly the finest Clos Fourtet ever produced. Give it 5-7 years of cellaring to allow some of its baby fat to fall away. There is certainly enough structure underneath to keep for 30-50 years. Bravo!
Die leichten Preise
484,03 €
EUR 1728.0 Millesima In stock

Wir kaufen ausschliesslich direkt bei den Produzenten ein. Jede der 200 000 Kisten unseres Angebotes haben nur zwei Weinkeller gesehen: den der Weingter sowie den unseren.

Saint-Emilion Premier Grand cru classé B Jahrgang 2009 aus Bordeaux

Der Clos Fourtet 2009 stammt von der Appellation Saint-Emilion. Seine Farbe ist von einem intensiven, dunklen Purpurrot. In der Nase ist dieser Premier cru classé aus Saint-Emilion weich mit Noten solch reifer Früchte wie Cassis und Brombeere. Der Mund ist voll, komplex und voll geschlossener Tannine.

Wine Advocate-Parker :
After tasting it three times from bottle, I am convinced this prodigious wine is one of the greatest young Bordeaux I have ever tasted. Inky blue/purple with notes of camphor, forest floor, blackberry, cassis, sweet cherries, licorice, the wine has stunning aromatics, unctuous texture and an almost inky concentration, but without any hard edges. With considerable tannin and just enough acidity to provide definition, this wine transcends even its premier grand cru classe terroir. It is certainly the finest Clos Fourtet ever produced. Give it 5-7 years of cellaring to allow some of its baby fat to fall away. There is certainly enough structure underneath to keep for 30-50 years. Bravo!
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