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Château Montrose 2006

Bordeaux - Saint-Estèphe - Rot - 12.5° Château Montrose Château Montrose 2006 1052/06
  • Parker : 87
  • R. Gabriel : 19
Dieser im Geschmack frische Saint-Estèphe ist dicht und von einer sehr intensiven Farbe. In der Nase zeigt sich sein olfaktorisches Potential, ist aber noch nicht zu 100% entwickelt. Beim Schwenken entwickelt dieser Montrose 2006 zarten Noten von roten Früchten, wie etwa Sauerkirsche. Im Mund ist er langanhaltend, kräftig und präzise. In seiner Struktur ist er dicht und die Tannine sind intensiv. Wäre dieser Montrose 2006 nicht so kräftig, würde er seine Herkunft verleugnen. Der Abgang ist sehr lang und hinterlässt einen frischen Eindruck. Dieser Wein hat ein vielversprechendes Lagerpotential bis ins Jahr 2035.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the château, the 2006 Montrose has mostly been very inconsistent and frankly disappointing for such a consistent estate. Apart from one bottle, I have been unimpressed and there could well be a reason, given that it was a dropped catch between the change in ownership. It is a blend of 72% Cabernet Sauvignon and 38% Merlot, picked between 18 September and 3 October. It was the first vintage where green harvesting was conducted all over the estate and yields were 41 hectoliters per hectare. Frankly, this has long been a disappointing Montrose for me and this bottle did nothing to alter that view. The nose just lacks fruité and energy, not as green as I have encountered with other bottles, but just missing personality and intensity. The palate is medium-bodied and chewy in the mouth. Where is the precision and the tension? It just feels static and for want of a better word, rather dull on the finish. Sorry, this 2006 has never done it for me. Tasted September 2016.
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Wie in jedem Jahrgang, wurden alle Weine unseres Subskriptionsangebotes ausschliesslich direkt beim Produzenten eingekauft.

Dieser im Geschmack frische Saint-Estèphe ist dicht und von einer sehr intensiven Farbe. In der Nase zeigt sich sein olfaktorisches Potential, ist aber noch nicht zu 100% entwickelt. Beim Schwenken entwickelt dieser Montrose 2006 zarten Noten von roten Früchten, wie etwa Sauerkirsche. Im Mund ist er langanhaltend, kräftig und präzise. In seiner Struktur ist er dicht und die Tannine sind intensiv. Wäre dieser Montrose 2006 nicht so kräftig, würde er seine Herkunft verleugnen. Der Abgang ist sehr lang und hinterlässt einen frischen Eindruck. Dieser Wein hat ein vielversprechendes Lagerpotential bis ins Jahr 2035.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the château, the 2006 Montrose has mostly been very inconsistent and frankly disappointing for such a consistent estate. Apart from one bottle, I have been unimpressed and there could well be a reason, given that it was a dropped catch between the change in ownership. It is a blend of 72% Cabernet Sauvignon and 38% Merlot, picked between 18 September and 3 October. It was the first vintage where green harvesting was conducted all over the estate and yields were 41 hectoliters per hectare. Frankly, this has long been a disappointing Montrose for me and this bottle did nothing to alter that view. The nose just lacks fruité and energy, not as green as I have encountered with other bottles, but just missing personality and intensity. The palate is medium-bodied and chewy in the mouth. Where is the precision and the tension? It just feels static and for want of a better word, rather dull on the finish. Sorry, this 2006 has never done it for me. Tasted September 2016.
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