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Château Montrose 2005

Bordeaux - Saint-Estèphe - Rot - 13° Château Montrose Château Montrose 2005 1052/05
  • Parker : 97
  • R. Gabriel : 19
Der Montrose 2005 zeigt sich in sehr dunkler, fast schwarzer Farbe und ist mit purpurnen Lichtreflexen durchsetzt. In der Nase bestätigt jener Saint-Estèphe, der in diesem Stadium noch etwas verschlossen ist, seine Dichte durch das aromatische Bouquet. Beim Schwenken zeigt sich sofort der kalkige und frische Charakter dieses Weins, begleitet von köstlichen Noten von dunklen Früchten und Schokolade sowie würzigen Aromen. Im Mund ist dieser Montrose 2005 voll, dicht und präzise. Er ist komplex und saftig (kräftige, dichte, aber nie aufdringliche Tannine) und zeigt schließlich Noten von Lakritze, hellem Tabak, Pflaume, Sauerkirsche und Kakao. Der Montrose 2005 ist eine großer Wein mit einem äußerst vielverprechenden Lagerpotential bis ins Jahr 2045.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the vertical in London, the 2005 Montrose came and delivered the goods. This was the best example of the 2005 that I have tasted, perhaps a wine that is going to prove that, the longer wine lovers can resist temptation. It is a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 3.5% Cabernet Franc and .5% Petit Verdot picked between 23 September and 9 October. The bouquet is extremely detailed, displaying more red berry fruit compared to the 2010 Montrose that leans towards black. Graphite and cedar emerge with time, even an unusual floral scent that is uncommon with respect to this property, whilst all the time retaining fantastic focus and delineation. The palate is medium-bodied with a ferrous tincture on the entry. There are the first signs of secondary notes (dried leaves and bay leaf), but it is the tannic backbone and the precision that really defines this Montrose at the moment. For certain, it is masculine and structured, yet it has enormous potential, perhaps more than was suggested when it was first released? This is for the long term, but you know that already. Tasted June 2016.
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Wie in jedem Jahrgang, wurden alle Weine unseres Subskriptionsangebotes ausschliesslich direkt beim Produzenten eingekauft.

Der Montrose 2005 zeigt sich in sehr dunkler, fast schwarzer Farbe und ist mit purpurnen Lichtreflexen durchsetzt. In der Nase bestätigt jener Saint-Estèphe, der in diesem Stadium noch etwas verschlossen ist, seine Dichte durch das aromatische Bouquet. Beim Schwenken zeigt sich sofort der kalkige und frische Charakter dieses Weins, begleitet von köstlichen Noten von dunklen Früchten und Schokolade sowie würzigen Aromen. Im Mund ist dieser Montrose 2005 voll, dicht und präzise. Er ist komplex und saftig (kräftige, dichte, aber nie aufdringliche Tannine) und zeigt schließlich Noten von Lakritze, hellem Tabak, Pflaume, Sauerkirsche und Kakao. Der Montrose 2005 ist eine großer Wein mit einem äußerst vielverprechenden Lagerpotential bis ins Jahr 2045.

Wine Advocate-Parker :
Tasted at the vertical in London, the 2005 Montrose came and delivered the goods. This was the best example of the 2005 that I have tasted, perhaps a wine that is going to prove that, the longer wine lovers can resist temptation. It is a blend of 65% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 3.5% Cabernet Franc and .5% Petit Verdot picked between 23 September and 9 October. The bouquet is extremely detailed, displaying more red berry fruit compared to the 2010 Montrose that leans towards black. Graphite and cedar emerge with time, even an unusual floral scent that is uncommon with respect to this property, whilst all the time retaining fantastic focus and delineation. The palate is medium-bodied with a ferrous tincture on the entry. There are the first signs of secondary notes (dried leaves and bay leaf), but it is the tannic backbone and the precision that really defines this Montrose at the moment. For certain, it is masculine and structured, yet it has enormous potential, perhaps more than was suggested when it was first released? This is for the long term, but you know that already. Tasted June 2016.
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