Grafik für Fonseca : Vintage Port 2011 in Millesima Deutschland
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Fonseca : Vintage Port 2011

Duro-Tal - Portwein - Rot - 20° Fonseca Fonseca 2011 4007/11
  • Parker : 87
  • J. Robinson : 19,5
Aus dem renommierten Hause Fonseca, ist dieser 2011er Jahrgang von violetter, fast schwarzer Farbe und zeigt sich mit Aromen von Heidelbeeren, Himbeeren und Brombeeren in der Nase, welche von einem Hauch von Pflaume und Holz unterstützt werden. Voluminös und tiefgründig am Gaumen präsentieren sich hier köstliche Noten reifer Früchte, schwarzer Schokolade und Lakritze. Die Vintage Portos werden nur in Jahrgängen mit hervorragenden Qualitäten hergestellt.

Wine Advocate-Parker :
The 2011 José de Sousa Tinto is a blend of 47% Grande Noir, 33% Trincadeira and 20% Aragonez. Mostly unoaked, it was partly aged with oak staves for 8 months (for 30% of the production run), a mixture of American and French, and about 5% of the remaining juice was aged in clay pots. It comes in at 14.4% alcohol. Quite lovely, this is an elegant, middle-of-the-road wine with nice focus, moderate tannins and a fruit-forward feel. It has a certain earthy hint to it - not just the clay pots, by the way, but also the grape blend. Overall, it drinks great now, but it is not likely to reward cellaring, even if it holds well for a few years, as it should.
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Aus dem renommierten Hause Fonseca, ist dieser 2011er Jahrgang von violetter, fast schwarzer Farbe und zeigt sich mit Aromen von Heidelbeeren, Himbeeren und Brombeeren in der Nase, welche von einem Hauch von Pflaume und Holz unterstützt werden. Voluminös und tiefgründig am Gaumen präsentieren sich hier köstliche Noten reifer Früchte, schwarzer Schokolade und Lakritze. Die Vintage Portos werden nur in Jahrgängen mit hervorragenden Qualitäten hergestellt.

Wine Advocate-Parker :
The 2011 José de Sousa Tinto is a blend of 47% Grande Noir, 33% Trincadeira and 20% Aragonez. Mostly unoaked, it was partly aged with oak staves for 8 months (for 30% of the production run), a mixture of American and French, and about 5% of the remaining juice was aged in clay pots. It comes in at 14.4% alcohol. Quite lovely, this is an elegant, middle-of-the-road wine with nice focus, moderate tannins and a fruit-forward feel. It has a certain earthy hint to it - not just the clay pots, by the way, but also the grape blend. Overall, it drinks great now, but it is not likely to reward cellaring, even if it holds well for a few years, as it should.
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