Ramos Pinto : Vintage Port 2011
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Ramos Pinto : Vintage Port 2011

Nach zwei Jahren Ausbau in Eichenfässern, kann dieser Porto Jahrgang 2011 des Hauses Ramos Pinto noch gut 50 Jahre in der Flasche warten bis er getrunken werden sollte. Mit blutroter Farbe ist dieser Porto aus Trauben entstanden, die aus den besten Weinbergen des Touriga Nacional, Tinta Rriz und Tinta Barroca des Hauses Ramos Pinto stammen. Ihm entströmen die Aromen reifer Früchte, wie Kirsche, Johannisbeere oder auch Brombeere, sowie feine Gewürz- und Holznuancen. Im Mund besitzt er noch die straffe Muskulatur der Jugend, zusammen mit einer schönen Lebhaftigkeit und einem anhaltenden Finale.

Wine Advocate-Parker :
The 2011 Ramos Pinto has a lifted bouquet of black cherries, creme de cassis and licorice that is intense but does not quite have the delineation of some of its peers at the moment. The palate is medium-bodied with supple tannins, a fine line of acidity and perhaps more pedigree than the aromatics. There is splendid weight here and an engaging harmonious finish with a sprinkle of white pepper and a little clove. Affording several minutes with this sample, the nose gains clarity with aeration, so I might be inclined to give this decanting before pouring. Tasted May 2013.
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